Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 1-19.djvu/300

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


165. Про порядок ліквідації й передачі справ радянських установ у скасованих повітових і волосних адміністративно-територіальних одиницях.

При переведенню адміністративно-територіяльного поділу, пропонується всім губерніяльним, повітовим і волосним Виконкомам неухильно керуватися нижчеподаним:

1. Для врегулювання всіх спірних питань, що можуть виникнути при ліквідації старих адміністративно-територіяльних одиниць і для переведення в життя постанов про скасування старих повітових і волосних центрів засновуються Мішані Ліквідаційні Комісії: Окружні й Районні.

Примітка. Щоб уникнути можливих конфліктів при ліквідації старих повітів, як між суміжними губерніями, так і між округами в межах одної з губерень, допускається за згодою заінтересованих губерень або округ організація спеціальних Ліквідаційних Комісій у складі представників заінтересованих окружних (повітових) Виконкомів під проводом члена Губвиконкому, призначенного останнім, або під проводом представники одної з суміжних губерень, по згоді між собою заінтересованих Губвиконкомів.

2. Окружні Ліквідаційні Комісії складаються Окружними (повітовими) Виконкомами з представників від повітових Виконавчих Комітетів тих повітів, що цілком або частково входять до складу територіяльної округи (повіту) під проводом одного з членів Губвиконкому, призначеного останнім. В разі потреби, кля участи в роботі Комісії притягаються гомпетентні особи з правом дорадчого долосу.

3. Члени Окружної Ліквідаційної Комісії керують роботою в справі ліквідації радянських органів у повітах, що мають бути скасовані, і несуть відповідальність перед Окружним (повітовим) Виконкомом за вчасне закінчення робіт і виконання всіх вимог, передбачених