Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 1-19.djvu/303

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

регулюються правилами ст.ст. 5, 6 і 7 цієї інструкції.

13. Ліквідаційні Комісії, як Окружна (повітова), так і Районна (волосна) користуються в своїй діяльності техничним апаратом відповідних Окружних (повітових) та Районних (волосних) Виконавчих Комітетів.

14. Після закінчення підготовчої роботи Ліквідаційних Комісій, Голова Окр. (повіт) Виконкому скликає засідання пленуму Виконкому, де Голова Ліквідаційної Комісії робить докладну доповідь за свою роботу, після чого виноситься постанова про передачу справ і припинення діяльности скасованних адмін.-тер. одиниць. Копія цієї постанови негайно посилається до Губвиконкому й до всіх Відділів його по належності.

15. Ліквідаційні Комісії, при ліквідації установ окремих відомств, керуються інструкціями відповідних відомств, що не повинні суперечити цій інструкції.

16. Установи, що перебувають у безпосередньому віданню Уряду УСРР та Наркоматів, і непідлеглі Губвиконкомам, не підлягають і Ліквідаційним Комісіям.

Що до установ, які перебувають у беспосередньому віданню Губвиконкомів і не підлягають повітовим і волосним Виконкомам, Ліквідаційні Комісії не виносять остаточних рішень, а подають свої постанови на затвердження Губвиконкомів.

17. Ліквідація апарату, що відає військовим обліком, переводиться на підставі інструкції, видаваної НКСВ спільно с Військовим Командуванням.

18. Ліквідаційна Комісія провадить свою роботу включено до закінчення фактичної передачі всіх справ і майна касованих Виконкомів і їх органів.

м. Харків, дня 16-го березня 1923 р.

Голова Ради Народніх Комісарів

Раковський.

Керуючий Справами Раднаркому

Солодуб.

Секретаря РНК

Стрілков.

Оголошено в „Вістях“ ВУЦВК від 6-го квітня 1923 р., ч. 75.