Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 1-19.djvu/327

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


181. Про порядок організації Виконавчого Комітету в ново-утворених округах, районах і органах сільських селищ.

Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет ухвалив:

1. Після затвердження нового адміністративно-теріторіяльного поділу губерень, Губерніяльні Виконавчі Комітети обов'язані приступити до організації Виконавчих Комітетів у ново-утворених округах (повітах), районах (волостях) і органів управління в сільських селищах, згідно з цією постановою.

2. Губвиконкоми обов'язані визначити число членів тимчасових аж до виробів на з'їздах Рад, окружних і районних Виконавчих Комітетів загальним числом не більше 20 для окружних і від трьох до пятьох членів для районних Виконкомів.

3. Радянські органи нових адміністративних одиниць мусять бути оргазовані до ліквідації старих радянських органів і беруть на себе всі функції їх і право влади по належності, в межах нової території і в порядкові, викладеному в цій постанові.

Примітка 1. Формування органів Управління відбувається поволі: спочатку формуються окружні, потім, після зформування окружних, формуються районні і, нарешті, сільські органи.

Примітка 2. Ліквідацію старих адмін-тер. одиниць переводять відповідні нові Виконавчі Комітети, через спеціяльні ліквідаційні комісії, що організуються в порядкові, передбаченому окремою інструкцією.

4. Член Губвиконкому з призначення останнього скликає в тому повітовому місці, що буде окружним центром нової адміе.-теріт. одиниці, в установлений Губвиконкомом строк, об'єднане засідання повітових Виконкомів касованих повітів для вибору тимчасового Окружного Виконкому в належному числі членів.

Примітка. В тому разі, коли новий Окружний центр не припадатиме до