Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 1-19.djvu/328

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

повітового міста старого адм.-тер. поділу, то місце скликання об'єднаного засідання старих Виконкомів і першого пленуму нового Окрвиконкому визначається Губвиконкомом окремо.

5. Окружні і районні Виконавчі Комітети вибираються на відповідних об'єднаних засіданнях касованих повітових або волосних Виконкомів, що входять до складу нової округи або району.

6. Вибраний на такому засідані тимчасовий Окружний Виконавчий Комітет зразу ж вибирає з себе Презідію тимчасового Окружного Виконкому в складі не більше 5 членів. Про всіх вибраних членів Окружного Виконкому і його Президії негайно доводиться до відома відповідного Губвиконкому.

7. На першому засіданні Окружного Виконавчого Комітету, крім вибору Президії, складається ліквідаційна комісія для переведення ліквідації, урегулювання всіх спірних питань при ліквідації і для переведення в життя під керовництвом Президії Окружного Виконкому, роспоряджень про скасовання старих адміністративних одиниць. При ліквідації старих радянських органів ні один із них не може припиняти свої діяльности до повного передання всіх справ до відповідного нового апарату, з додержанням правил, передбачених спеціяльною інструкцією.

Примітка. До компетенції ліквідаційних комісій не входить Ліквідація органів ДПУ, Військвідомства й Прокуратури, а також инших органів і установ, що перебувають у безпосередньому віданню центральних установ і не підлягають місцевим Виконкомам; зазначені органи і установи можуть бути скасовані лише після одержання відповідного спеціяльного наказу по свойому відомству.

8. Президія Окружного Виконавчого Комітету, негайно після визначення теріторіяльних одиниць нових районів, визначає строк скликання засідань усіх об'єднаних Волвиконкомів, де й переводяться вибори тимчасових районних Виконкомів, з тим, що Окружний Виконком обов'язково командирує на таке