Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 1-19.djvu/329

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

об'єднане засідання Волвиконкомів свого повноважного представника. Персональний склад тимчасового районного Виконкому затверджує Окружний Виконком.

Примітка. Порядок скликання районого Виконкому, утворення при ньому ліквідаційної комісії й порядок роботи останньої зберігається той самий, який передбачено цією постановою для Окружних Виконкомів і ліквідаційних комісій.

9. Тимчасовий Районний Виконком у 2-х місячний строк намічає план нового територіяльного поділу сільських одиниць, що входять до складу району, і проект цього плану подає до Окружного Виконкому, який зі своїм міркуванням передає його на затвердження Губвиконкому.

10. Про утворення нових Окружних і районних Виконкомів, про особистий їх склад, а також про порядок і хід ліквідації старих органів, нижчі органі повідомляють вищі. Всі відомості про утворення нових окружних і районних органів і про прийом ними справ від старих мусять бути зосереджені у Губвиконкомі на перше квітня 1923 року.

11. В повітових раніше містах, залишених за штатом після скорочення повітів, а рівно і в инших селищах міського типу, що стали районними центрами, повинно організувати поширені райвиконкоми у складі не більше від 5 членів і 2 кандидатів (з представників Сільськради).

12. Наркомати, у віданню яких перебувають зліквідовані установи, що знаходяться на держбюджеті, повинні негайно подати в установленім порядкові заявки на суми, необхідні для переведення ліквідації.

м. Харків, дня 21-го березня 1923 року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Т.В.О. Секретаря ВУЦВК

Оголошено в „Вістях ВУЦВК“ від 6 квітня 1923 р., ч. 75.