Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/205

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


молоду професуру, що вийшла з робітниче-селянської каси, Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановляє:

1. Додати до Кодексу Законів про Народню Освіту (Зб. Уз. за 1922 р., ч. 49, арт. 729) арт. 617¹ такого змісту: „Заснувати при науково-дослідчих катедрах і інститутах УСРР для аспірантів державні стипендії, порядок призначення яких визначає інструкція Наркомосу“.

2. Запропонувати Наркомосу разом з Уповнаркомфіном, визначити в кошторисному порядку, кількість і розмір стипендій і подати на затвердження ВУЦВК.

м. Харків, дня 11-го липня 1923 р.

За Голову Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

За Секретаря ВУЦВК

Оголошено в „Вістях ВУЦВК“ від 24-го липня 1923 р., ч. 162.




394. Про розкуркулення села.

Вважаючи на те, що в наслідок затяжної на Україні боротьби з бандитизмом, процес роскуркулювання на селі своєчасно но міг бути переведений і, в багатьох випадках, фактично здійснювався з порушенням зазначеного вище для роскуркулювання речинця і, йдучи назустріч побажанням 3-го Всеукраїнського З'їзду Незаможних Селян, Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановив:

1. У виняток загального порядку, зліквідувати всі суперечки що до скарг осіб, що вних в період часу, з моменту оголошення декрету від 15-го листопаду 1921 року „Про порядок реквізіції та конфіскати майна приватних осіб та товариств“ (Зб. Уз. 1921 р., ч. 23, ст. 687). і по день набуття чинности цією постановою, в порядку роскуркулювання на