Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/392

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

чинности“ (Зб. Уз. 1921 р., ч. 3, арт. 81) і від 7 березня 1923 р. „Про порядок оголошення законодавчих актів“ (Зб. Уз. 1923 р., ч. 8, арт. 134), постановляє:

1. Декрети та постанови законодавчих органів СРСР набувають на території УСРР чинности й виконуються негайно після одержання в УСРР їхнього офіційного тексту, оскілько в ціх декретах і постановах не зазначено иншого речинця. В останньому разі вони набувають чинности в речинець, що в них зазначено.

2. За офіційний текст декретів і постанов законодавчих органів СРСР вважається виклад їх у розділі „Чинности та роспорядження Уряду СРСР“, часопису „Известия ЦИК СССР“, або в „Вестнике ЦИК, Совнаркома и СТО Союза ССР“, а також у відповідній частині газети „Вісті ВУЦВК“ або в Збірнику Узаконень УСРР.

Примітка. Коли видання, зазначені в цьому артикулі одержуються не одночасно, то зазначені декрети й постанови набувають чинности з моменту одержання будь-якого одного з зазначених видань.

3. Всі декрети й постанови законодавчих органів СРСР, негайно після їх одержання, оголошуються в установленому порядку, нарівні з декретами й постановами УСРР, у „Вістях ВУЦВК“ і в Збірнику Узаконень УСРР.

Примітка. Декрети й постанови законодавчих органів СРСР і спеціяльно видані для будь-якого члена Спілки РСР і не призначені до чинности на Україні, не підлягають оголошенню в УСРР у встановленому для законів порядку.

4. Оголошування декретів і постанов законодавчих органів СРСР у „Вістях ВУЦВК“ і Збірнику Узаконень УСРР, покласти на Народній Комісаріят Юстиції УСРР.

5. Коли в декреті або постанові законодавчих органів СРСР нема вказівок на декрети й постанови УСРР, що зміняються або касуються вищезгаданим декретом або постановою, то Народній Комісаріят Юстиції обов'язаний,