ЗУРРСУУ/1921/3/Про час вступлення в життя законів

Матеріал з Вікіджерел
Цей документ втратив чинність.
Підстава: Про час надання чинности законам і розпорядженням Уряду УСРР, розпорядженням урядництв УСРР, а також про оголошення законів Уряду Союзу РСР у «Вістях ВУЦВК»

81. Про час вступлення в життя законів.

В одміну й доповнення належних узаконень, Всеукраінський Центральний Виконавчий Комітет цим постановлює:

1. Декрети й постанови Центральноі Радянської Влади У. С. Р. Р. набирають сили в центрі з хвилини оголошення іх у „Вістях“ В. У. Ц. В. К., на місцях з хвилини одержання відповідного числа „Вістей“ належними Виконкомами.

2. Видані Р. С. Ф. Р. Р. декрети й постанови по комісаріятах об'єднаних силою складеної від 28-го грудня р. 1920 згоди між представниками Р. С. Ф. Р. Р. і У. С. Р. Р., набірають сили на теріторіі У. С. Р. Р. — в центрі з хвилини оголошення їх по постанові В. У. Ц. В. К. і Р. Н. К. У. С. Р. Р. у „Вістях“ ВУЦВК, а на місцях з хвилини одержання відповідного числа „Вістей“ належними Виконкомами.

3. Викладені вище в статті 1 і 2 правила не вживаються, коли в тексті виданого декрету, або постанови є пряма вказівка на иншу хвилину наступу іх сили, то в такому разі декрети й постанови набірають сили з зазначеноі в них хвилини.

4. Коли офіційний текст декрету, або постанови буде одержано на місцях належними Виконкомами раніш ніж відповідне число „Вістей“ В. У. Ц. В. К., то зазначений декрет, або постанова в даній місцевості набирає сили не з хвилини одержання відповідного числа „Вістей“, а з часу одержання офіційного тексту декрету, або постанови.

м. Харків, 22 лютого 1921 р.

Голова Всеукраінського Виконавчого Комітету

Голова Ради Народніх Комісарів

Секретар В. Ц. В. К.

Кабаненко.

Оголошено в «Вістях» В. У. Ц. В. К. від 2/3 1921 р., ч. 33.

Див. також[ред.]


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).