ЗУРРСУУ/1922/1/43/Про мент набуття законами чинности

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1922‎ | 1
ЗУРРСУУ/1922/1/43
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету
Про мент набуття законами чинности
1922
Цей документ втратив чинність.
Підстава: Про час надання чинности законам і розпорядженням Уряду УСРР, розпорядженням урядництв УСРР, а також про оголошення законів Уряду Союзу РСР у «Вістях ВУЦВК»

631. Про мент набуття законами чинности.

В розвиток п. 1-го постанови ВУЦВК, від 29/XII 20 р. (Зібр. Узак. ч. 3 ст. 82 1921 р.), і в додаток п. 8 постанови від 25/I 21 р. (Зібр. Узак. ч. 1, 21 р., ст. 22), і п.п. 1, 2 постанови від 22/II 21 р. (Зібр. Узак. ч. 3. 21 р. ст. 81), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет ухвалив:

1. Декрети і постанови Центральної Радянської Влади УСРР (ст. 7, Констітуції УСРР) набувають чинности з менту оповіщення іх в „Вістях“ ВУЦВК, або в „Зібранню Узаконень та Роспоряджень Робітниче-Селянського Уряду України“, а на місцях, з моменту одержання Виконкомами відповідного числа „Вістей“, або „Зібрання Узаконень“, в залежности від того, яке з ціх двох видань раніш було одержано на місці.

2. Викладені вище правила не вживаються в тих випадках, коли в тексті виданого декрету або постанови мається пряма вказівка на инший момент набування ними чинности. В таких випадках декрети й постанови набувають чинности з моменту в них зазначеного.

м. Харків, дня 2 жовтня 1922 року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Заст. Секретаря ВУЦВК

Оголошено в „Вістях“ ВУЦВК'у од 11-го жовтня 1922 р., ч. 228.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).