Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/625

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

нічним звязком, так з периферією, як з губерніяльним та загально-державним центром.

Харків, дня 12-го квітня 1923 року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Т. в. о. Секретаря ВУЦВК




565. Про боротьбу з дитячою смертністю та хворобами.

Друга сесія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету постановила:

1. Доручити Раднаркому вишукати засоби до збільшення асигнувань по Держбюджету Наркомздоровові для поширення мережі профілактичних установ боротьби з дитячою смертністю та хворобами.

2. Запропонувати губерніяльним, окружним та районовим Виконкомам збільшити частину органів здоровоохорони в місцевому бюджеті в частинні, що стосується заходів до охорони дитинства й материнства.

Окружним Виконкомам, складаючи окружні та волосні кошториси, включити видатки на утримання сільських притулків та сільських Консультацій.

3. Доручити Наркомздорову разом з Наркомпрацею та Укрраднаргоспом, Південбюром ВЦРПС і иншими заінтересованими відомствами розробити й подати на затвердження до Раднаркому проект декрету про обов'язкову організацію притулків для дітей робітниць на підприємствах, масово вживаючих жіночу працю.

4. Доручити Наркомздорову разом з Наркомземом, Наркомсправну та Вукопспілкою в місячний термін розробити питання про забезпечення молоком доброї якости та приступної ціни дітей робітників у містах і промислових осередках.

5. Для боротьбы з сухотами, що надзвичайно поширилися на грунті голоду та недоїдання поміж дитячою людністю Республіки, запропонувати