Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/624

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

РСФРР про зміну кордонів, сумежних з РСФРР губерень, щоб випростувати кордони та правильніше утворити округи за економічним принціпом.

3. Матеріяли, що стали за підставу для нового адм.-тер. поділу УСРР і його наслідки надрукувати так у центрі, як і в кожній з губерень, і продовжувати дальше вивчати природньо-історичні та господарчі умови країни, щоб збудувати на їхній основі планове переведення відповідних заходів у кожній з наново утворених адм.-тер. одиниць і дальше погоджувати зміни в районуванні України з інтересами господарчого піднесення цілої Спілки Радянських Республік.

4. Зобов'язати центральні та місцеві органи влади суворо додержуватися переведеного адміністраційно-територіяльного поділу, пристосувавши ріжні відомчі райони до встановленого єдиного загального поділу, маючи на увазі, що виправлення виявлюваних на практиці часткових хиб в роботі що-до районування можна переводити до 1-го березня 1924 року, але не инакше як за попереднім дозволом і затвердженням центральних урядових органів.

5. Визнати за необхідне видати кошти, щоб терміново надрукувати назви усіх нових адм. тер. пунктів, не виключаючи Сільрад, а рівно ж виготовити та видати документальну мапу нового адміністраційно-територіяльного поділу України, з зазначенням на ній усіх тих даних, що вони потрібні для правильного й нешкідливого переходу країни на шлях нового адм.-тер. поділу.

6. Доручити Президії ВУЦВК вжити заходів до зміцнення апарату нових окружних та районових центрів та їхнього забезпечення поліпшеним обладнованням, а також нормальним транспортовим, телефоновим та тех-