Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/623

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

вугілля в максимальних розмірах за свій рахунок, маючи на увазі неможливість задоволення донпаливом та дровами в цілому обсязі.

3. Для раціонального використання палива, запропонувати Укрпаливу встановити старанний контроль його витрати, а також запропонувати півден ОШС та великим підприємствам установити технічний догляд за правильною економічною витратою палива.

4. Для збереження лісів та скорочення дров'яного палива, для переходу на мінералізацію залізниць і важкої промисловости, треба добитися сталого відпуску грошових коштів Донбасові для збільшення здобичі.

5. Щоб збільшити здобич як мога в найкоротший термін, уважати за можливе здати в аренду дрібні та середні копальні на 3 роки на пильгових умовах госпорганам, залізницям та приватнім особам під контролем органів, що регулюють постачання палива.

Харків, дня 12-го квітня 1923-го року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Т. в. о. Секретаря ВУЦВК




564. Про новий адміністраційно-територіяльний поділ України.

Ухвалюючи методу та практичне переведення виконаної роботи що-до районування, як першу спробу грунтовної перебудови адміністраційно територіяльного поділу цілої країни на підставі ії економіки й відповідно до єдиного плану, в напрямі спрощення радянського апарату та наближення центру до людности, друга сесія ВУЦВК постановила:

1. Переведену роботу що-до адм.-тер. поділу України затвердити в кількості 53 округ (повітів) та 706 районів (волостей).

2. Доручити Президії ВУЦВК зробити відповідне подання до ВЦВК