Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/666

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено


9. Доручити НКСВ, разом з Уповнаркомпочтелем, розробити проект нормальної мережі почтово-телеграфних установ і телефонових обладновань відповідно до нових адміністраційних осередків і потреб низового апарату.

10. Запропонувати всім Губвиконкомам, що не видали покажчиків відповідно до нового районування, як найскорше їх видати, а тим, що їх видали, зробити в них виправлення, що випливають з переведеної протягом виборчої кампанії перевірки після затвердження їх встановленим порядком.

Харків, дня 4-го листопаду 1923 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар ВУЦВК


Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.


581. Про Центральну Комісію в справі розгрузки місць ув'язнення.

В розвиток та доповнення до постанови своєї від 23 серпня 1923 р. «Інструкція до постанов ВУЦВК від 15 та 22 серпня 1923 р. «Про розгрузочні комісії й в справі здійснення амністії 17 серпня 1923 р.» (Зб. Уз. 1923 р., ч. 34, арт. 490) Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановив:

1. Додати до складу Центральної Комісії в справі розгрузки місць ув'язнення представників НКОсу та уповноваженого НКСЗ СРСР на Україні.

2. Надати право Центральній Комісії в справі розгрузки місць ув'язнення розвязати питання про участь представників зазначених Наркоматів в Губерніяльних Комісіях.

3. Доповнити Інструкцію § 18-м такого змісту:

§ 18. Звільнення в порядку поста-