ЗУРРСУУ/1924/1/52/Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Катеринославщини

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1924‎ | 1‎ | 52
Перейти до навігації Перейти до пошуку

320. Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Катеринославщини.

Зміняючи постанови ВУЦВК «Про адміністраційно-територіяльний поділ Катеринославщини» (Зб. Уз. за 1923 р., ч. 18—19, арт. 308) і «Про адміністраційно-територіяльний поділ Одещини» (Зб. Уз. за 1923 р., № 18—19, арт. 310), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів постановили:

1. Перечислити із складу Катеринославщини колишню Аджамську волость Аджамського району Олександрійської округи в склад Зінов'ївського району, тої самої округи, на Одещині.

2. Включити колишню Машоринську волость Аджамського району Олександрійської округи в склад Ново-Празького району тої самої округи.

3. Перечислити село Аполонівку і Радгосп № 1 Криничевацького району Катеринославської округи в склад Солонянського району тої самої округи.

4. Перечислити колишню Карнавухівську волость Діївського району Катеринославської округи в склад Кам'янського району тої самої округи.

5. Перенести центр Троїцького району Олександрійської округи з с. Троїцького в с. Попільнасте, перейменувавши Троїцький район у Попільнастівський.

6. Перенести центр Користівського району Олександрійської округи з с. Користівки в с. Косівку, перейменувавши Користівський район у Косівський.

7. Перенести центр Адамівського району Криворізької округи з с. Адамівки в с. Божедарівку, перейменувавши Адамівський район у Божедарівський.

8. Перенести центр Петрівського району Криворізької округи з с. Петрівки в с. Зелене, перейменувавши Петрівський район у Зеленівський.

9. Перенести центр Прядівського району Катеринославської округи з с. Прядівки в с. Могильово, перейменувавши Прядівський район у Могилівський.

10. Перенести центр Самійлівського району Павлоградської округи з с. Самійлівки в с. Близнеці, перейменувавши Самійлівський район у Близнецівський.

11. Перенести центр Михайлово-Лукашівського району, Запорозької округи з с. Михайлово-Лукашівки в с. Софіївку, перейменувавши Михайлово-Лукашівський район у Софіївський.

12. Перенести центр Ново-Павлівського району Бердянської округи з с. Ново-Павлівки в с. Андріївку, перейменувавши Ново-Павлівський район в Андріївський.

Харків, дня 10-го грудня 1924 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Голова Ради Народніх Комісарів УСРР

Секретар ВУЦВК

Див. також[ред.]