ЗУРРСУУ/1925/1/71/Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділові Житомирської і Коростенської округ

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 71
ЗУРРСУУ/1925/1/71
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету і Ради Народніх Комісарів УСРР
Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділові Житомирської і Коростенської округ
1925

407. Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділові Житомирської й Коростенської округ.

Зміняючи Постанову ВУЦВК з 7 березня 1923 року „Про адміністраційно-територіяльний поділ Волині“ (Зб. Уз. 1923 року, ч. 18-19, арт. 306) і доповняючи постанови ВУЦВК і РНК УСРР з 21 серпня 1924 року „Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділові Волині“ (Зб Уз. 1924 р. ч. 29, арт. 220) і з 17 червня 1925 р. „Про адміністраційно-територіяльне переконструювання Бердичівської і суміжних з нею округ на Київщині,__PAGESEPARATOR__Волині й Поділля“ (Зб. Уз. 1925 року, ч. 37, арт. 270), — Всеукраїнський Центральний Виконавчий комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР, — постановили:

1. Фасівський район Житомирської округи розформувати, приєднавши території:

а) Лісовщинської, Ковалівської і Мусіївської сільрад до складу Ушомирського району, Коростенської округи;

б) Буківської, Добринської, Салицької, Селицької, Емілівської і Бражинської сільрад до складу Потіївського району, Житомирської округи і

в) Кропів'янської, Гацківської, Турчинської, Ісаківської, Рудно-Фасівської, Фасівської, Кам'яно-Бродської, Краснорічинської, Топорищенської і Коротищенської сільрад до складу Володарського району, Житомирської округи.

2. Левківський район Житомирської округи — скасувати.

3. Утворити на території Житомирської округи новий Іванківський район з центром у містечкові Іванків у складі:

а) Вацьківської (без села Газинки), Левківської, Станишевської, Млинищенської, Луцької і Писківської сільрад касованого Левківського району;

б) Туровецької, Тулинської, Лещинської, Іванківської, Іваницької, Волосівської, Н-Котельнянської, Антополь-Болярківської, Старо-Котельнянської, Старосільської, Рудно-Грабівської, Івницької і Смолівської сільрад, що входили до складу Андрушівського району, переписаного до складу Бердичівської округи і

в) Пражівської, Янковецької, Коднянської, Закусилівської і Розкопано-Могильської сільрад скасованого Коднянського району.

4. Переписати Суховільську сільраду Городницького району, Коростенської округи до складу Пищевського району, Житомирської округи.

5. Переписати Краєщинську сільраду Володарського (Кутузівського) району, Житомирської округи до складу Ушомирського району Коростенської округи.

6. Переписати до складу Миропільського району Житомирської округи Чудно-Гутську, Годиську, Садківську, Буратинську, Карвинівську, Станіславівську, Ясногородську і Сульжинівську сільради, що ввіходили до складу Чуднівського району, переписаного до складу Бердичівської округи.

7. Перенести районовий центр Миропільського району, Житомирської округи з містечка Миропілля в місто Романів, перейменувавши Миропільський район на Романівський.

8. Перенести районовий центр Пищевського району Житомирської округи з містечка Пищева в містечко Ярунь, перейменувавши Пищевський район в Ярунський.

Харків, 23 вересня 1925 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Заст. Голови Ради Народніх Комісарів УСРР

Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету