ЗУРРСУУ/1926/1/66/Про права та обов'язки членів округового виконавчого комітету

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1926‎ | 1‎ | 66
Цей документ втратив чинність.
Підстава: Про затвердження «Устави про округові з'їзди рад, округові виконавчі комітети, їх відділи та інспектури»
ЗУРРСУУ/1926/1/66
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету
Про права та обов'язки членів округового виконавчого комітету
1926

439. Про права та обов'язки членів округового виконавчого комітету.

На розвиток арт. арт. 40—44 Положення „Про округові з'їзди рад та округові виконавчі комітети“ від 28 жовтня 1925 року (Зб. Уз. УСРР 1925 року, № 83, арт. 487) Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановив затвердити таку інструкцію:

ІНСТРУКЦІЯ
про права та обов'язки членів округового виковавчого комітету.
 
Поділ I.
Засади.

1. Члени округового виконавчого комітету, здійснюючи завдання, покладені на них Положенням „Про округові з'їзди рад та про округові виконавчі комітети“ беруть активну участь в діяльності округового виконавчого комітету, в його поширених нарадах та, підтримуючи неподільний звязок зі своїми виборцями й громадянскими організаціями, виконують обов'язки і користуються правами, що передбачені в Положенні „Про округові з'їзди рад та округові виконавчі комітети“ і в цій інструкції.

Поділ II.
Про участь членів округового виконавчого комітету в роботі виконавчого комітету.

2. Члени округового виконавчого комітету обов'язані відвідувати усі пленарні засідання округового виконавчого комітету, а також бути присутніми на поширених нарадах його, що їх скликає президія округового виконавчого комітету.

Увага. За невідвідування без вважливих причин пленарних засідань округового виконавчого комітету або його поширених нарад винуватому в тому членові округового виконавчого комітета можна висловати за постановою округового виконавчого комітету зауваження, догану й догану з оголошенням в пресі.

3. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані брати активну участь в обговоренні та розвязанні всіх питань, внесених до порядку денного засідання або поширеної наради округового виконавчого комітету.

4. Члени округового виконавчого комітету мають право звертатися з поданням до округового виконавчого комітету в усіх питаннях, що належать до компетенції округового виконавчого комітету, в тому числі й у питаннях про скасування незаконних або недоцільних розпоряджень вищих органів влади.

5. Члени округового виконавчого комітету мають право заявити окрему думку на всяку постанову окрвиконкому й вимагати занести його окрему думку до протоколу засідання окрвиконкому.

6. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані виконувати усі спеціяльні завдання та доручення, що дає округовий виконавчий комітет або його президія, як за своєю ініціятивою, так і за дорученням вищих органів з наступним поданням відчиту про свою діяльність за порядком і формою, встановленими округовим виконавчим комітетом або його президією.

7. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані повідомляти президію округового виконавчого комітету про всі зауважені ними випадки праволомства, негосподарности, тяганини, бюрократизму й т. инш. з боку урядових осіб державних і громадських установ та підприємств що чинять на території округи, не втручаючись безпосередньо в оперативну діяльність останніх тоді, коли вони не підлеглі безпосередньо данному членові округового виконавчого комітету.

8. Члени округового виконавчого комітету мають право брати участь на зборах, засіданнях та нарадах всіх урядових установ, що чинять на території округи, за винятком окремо зазначених законом випадків, з правом дорадчого голосу, якщо вони не мають права ухвального голосу з инших законних підстав.

9. Члени округового виконавчого комітету беруть участь у роботі комісій та всіляких нарад, що їх скликається як за ініціятивою округового виконавчого комітету та його президії, як і за ініціятивою вищих органів.

10. Члени округового виконавчого комітету можуть виступати від імени округового виконавчого комітету лише тоді, коли їх уповноважить на це округовий виконавчий комітет або його президія.

11. Членів округового виконавчого крмітету не можна заарештувати без попереднього про це повідомлення президії або голови округового виконавчого комітету.

12. Виключати зі складу округового виконавчого комітету окремих його членів можна лише за постановою Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

13. Члени округового виконавчого комітету за час, витрачений ними за участь на засіданнях округового з'їзду рад, округового виконавчого комітету й по окремих його дорученнях (ревізії, обслідування, то що), якщо цей час припадає на робочий час, одержують утримання за кошторисом округового виконавчого комітету.

Поділ III.
Про звязок з місцевою людністю.

14. Члени округового виконавчого комітету інформують виборців про діяльність округого виконавчого комітету і про ухвалені ним постанови та звітують про свою діяльність в округовому виконавчому комітетові перед своїми виборцями.

15. Члени округового виконавчого комітету зобов'язані вживати усіх залежних від них заходів до ознайомлення людности з найважливішими заходами та черговими завданнями радянської влади.

16. Члени округового виконавчого комітету можуть брати від громадян всілякі заяви, прохання та скарги в тих справах, що належать до компетенції округового виконавчого комітету, для передачі їх до президії або до відповідного відділу чи інспектури округового виконавчого комітету.

Харків, 28 квітня 1926 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Петровський.

Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету А. Буценко.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).