ЗУРРСУУ/1926/1/66/Про права та обов'язки членів районового виконавчого комітету

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1926‎ | 1‎ | 66
ЗУРРСУУ/1926/1/66
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету
Про права та обов'язки членів районового виконавчого комітету
1926

438. Про права та обов'язки членів районового виконавчого комітету.

На розвиток арт. арт. 25—32 Положення „Про районові з'їзди рад й районові виконавчі комітети“ від 25 жовтня 1925 року (Зб. Уз. УСРР 1925 р., № 84, арт. 488) Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановив затвердити таку інструкцію:

ІНСТРУКЦІЯ
про права та обов'язки членів районового виконавчого комітету.
 
Поділ I.
Засади.
1. Члени районового виконавчого комітету здійснюючи завдання, покладені на них „Положенням про районові з'їзди рад та районові виконавчі комітети“ беруть активну участь в діяльності районового виконавчого комітету, в його поширених нарадах і комісіях та, підтримуючи неподільний звязок зі своїми виборцями й громадськими організаціями, виконують обов'язки і користуються правами, що передбачені в Положенні „Про районові з'їзди рад та районові виконавчі комітети“ та в цій інструкції.

Поділ II.
Про участь членів районового виконавчого комітету в роботі виконавчого комітету.

2. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані відвідувати усі пленарні засідання районового виконавчого комітету, а також бути присутніми на поширених нарадах його, що їх скликає президія районового виконавчого комітету.

Увага. За невідвідування без вважливих причин засідань районового виконавчого комітету членами районового виконавчого комітету винуватим можна висловити, за постановою районового виконавчого комітету, зауваження, догану й догану з оголошенням у пресі.

3. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані брати активну участь в обговорюванні та розвязанні всіх питань, внесених до порядку денного пленарного засідання або поширеної наради районового виконавчого комітету.

4. Члени районового виконавчого комітету мають право звертатися з поданням до районового виконавчого комітету в питаннях, що виникають з їх діяльности в дорученій їм галузі управління, як і взагалі в усіх питаннях, що належать до компетенції районового виконавчого комітету.

5. Члени районового виконавчого комітету мають право заявити окрему думку на всяку постанову райвиконкому й вимагати занести його окрему думку до протоколу засідання райвиконкому.

6. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані виконувати всілякі спеціяльні завдання та доручення, що їх дає районовий виконавчий комітет або його президія як за своєю ініціятивою, як і за доручення вищих органів з наступним поданням відчиту про свою діяльність за порядком і формою, встановленими райвиконкомом або його президією.

7. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані повідомляти президію районового виконавчого комітету про всі зауважені ними праволомства, негосподарність, тяганину, бюрократизм і т. инш. з боку урядових осіб усіх установ та підприємств на території району, не втручаючись безпосередньо в їх оперативну діяльність.

8. Члени районового виконавчого комітету мають право бути присутніми на роботах в усіх державних установах та підприємствах на території району, а також на всіх засіданнях рад, що існують на території району, а також на всіх засіданнях і нарадах, що їх скликають державні установи та підприємства, що чинять на території району, за винятком окремо зазначених законом випадків.

9. Члени районового виконавчого комітету беруть участь в роботі комісій, що знаходяться при ньому.

10. Члени районового виконавчого комітету можуть виступати від імени районового виконавчого комітету лише тоді, коли вони будуть мати на це спеціяльне уповноваження від районового виконавчого комітету або його президії.

11. Членів районового виконавчого комітету не можна заарештувати без попереднього про це повідомлення районового виконавчого комітету. У виключних випадках судовослідчі органи мають право негайно заарештувати того чи иншого члена районового виконавчого комітету, повідомляючи про це одночасно районовий виконавчий комітет.

12. Члени районового виконавчого комітету за час, витрачений ними на участь на засіданнях районового з'їзду рад, районового виконавчого комітету й по окремих його дорученнях (ревізії, обслідування то-що), якщо цей час припадає на робочий час, одержують утримання за кошторисом районового виконавчого комітету.

Поділ III.
Про звязок з місцевою людністю.

13. Члени районового виконавчого комітету інформують виборців про діяльність районового виконавчого комітету й про ухвалені ним постанови та звітують перед своїми виборцями про свою діяльність в районовому виконавчому комітеті.

14. Члени районового виконавчого комітету зобов'язані вживати усіх залежних від них заходів до ознайомлення людности з найважливішими заходами та черговими завданнями радянської влади.

14. Члени районового виконавчого комітету можуть приймати від громадян всілякі заяви, прохання та скарги в тих справах, що належать до компентенції районового виконавчого комітету для передачі їх до президії або до відповідного відділку районового виконавчого комітету.

Харків, 28 квітня 1926 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Петровський.

Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету А. Буценко.