Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/23

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


законности, збільшення культурности процівників державного апарату, поліпшення діловодної системи, запровадження наукової організації праці в роботі державного апарату. Разом з цим особливу увагу слід звернути на зміцнення низового сільського апарату влади.

Підтверджуючи, що основним органом Робітничо-Селянського Уряду для поліпшення держапарату й знищення його хиб є реорганізований за ідеєю тов. Леніна Народній Комісаріят Робітничо-Селянської Інспекції та його місцеві відділи (на зміцнення їх під час переходу на трьохступневу систему адміністраційного управління треба звернути особливу увагу)—З'їзд Рад вважає, що до роботи для поліпшення державного апарату та до боротьби з бюрократизмом треба притягти широкі робітничі та селянськи маси, а також їхні організації, при чому З'їзд Рад зазначає такі форми притягнення:

1. Притягти селян та робітників, селянок та робітниць до всієї ревізійної та обслідної роботи Робітничо-Селянської Інспекції, зокрема, до роботи в справі поліпшення низового радянського апарату та поліпшення сільського господарства й підвищення культурности села.

2. Збільшити загальну вагу ревізійних комісій, що ревізують радянський апарат (в селі), а також ревізійних комісій громадських організацій, надто-ж кооперативних (у селі) через масове притягнення до цієї роботи робітників і селян, робітниць і селянок, завести широке оповіщення наслідків роботи ревізійних комісій.

РСІ повинна бути близько звязана в своїй роботі з ревізійними комісіями, керуючи та зміцнюючи всю ревізійну роботу в селі.

3. Яко мога поширити (аж до самого села) заведену систему скарг на хиби держапарату та неправні вчинки агентів влади. Бюро скарг РСІ слід зміцнити; треба заходитися