Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/24

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


зробити бюро скарг дійсним та єдиним осередком, куди-б могли звертатися селянські та робітничі маси з усіма своїми скаргами. Селянські скарги треба розглядати за участи представників сільських, професійних, громадських та инших організацій, щоб постанови по цих скаргах переродились швидко й про них повідомлялося селян.

4. Недостатність юридичної допомоги на селах, а також оборони правових інтересів селянства, невчасність виконання ріжних пільг, установлених Радянською владою для окремих шарів селянства, демобілізованих та терчервоноармійців, беззаконі вчинки, що ще трапляються по селах, — все це спонукує до того, щоб органи РСІ сприяли наближенню юридичної допомоги до села й контролювали роботу, перепроваджувану для оборони інтересів селянства та окремих його шарів, згідно з установленими законами Радянської влади.

5. Беручи на увагу велике громадське значіння преси в боротьбі з бюрократизмом, треба зміцнити звязок Робітничо-Селянської Інспекції з пресою та використання її в своїй роботі поліпшення, а також і в ревізійних роботах. Крім цього, слід збільшити значіння сільробкорів у боротьбі з хибами низового апарату шляхом всебічної допомоги з боку РСІ в роботі сількорів та робкорів та зміцненням їхньої ролі в боротьбі з хибами держапарату й з беззаконством влади в селі.

6. Зазначаючи здобутки зменшення штатів держапарату та чистки його складу, З'їзд уважає за потрібне надалі максимально зменшувати все те, що є зайвого та дорогого в державному апараті. Разом з цим треба звернути особливу увагу на поліпшення структури держапарату та якости його робітників, а також на кращу постановку діловодної системи. Ця робота зараз, у звязку з районуванням та ліквідацією губерень, набуває надто важливого значіння.