Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/570

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

запису. Остаточний склад кожної комісії затверджує сільська рада, з тим що вона, залежно від практичних потреб, може перерозподілити в комісіях членів ради і кандидатів до них.

Увага. Якщо склад комісій сільської ради не можна заповнити порядком доброхітного запису, то його встановлюється за постановою сільської ради.

8. На першому засіданні кожної комісії сільської ради, що його скликує голова сільської ради або його заступник, комісія обирає з-поміж себе голову і секретаря. Голів комісій затверджує сільська рада.

9. Перехід члена комісії сільської ради з одної комісії до иншої допускається за постановою сільської ради або її президії.

10. Кожний член сільської ради може брати участь з правом ухвального голосу в роботах декількох комісій сільської ради.

11. Члени комісії сільської ради мусять брати активну участь у роботах комісій, ввіходять, навідувати всі засідання цих комісій і виконувати покладувані на них від комісій припоручення.

12. Комісії сільських рад мають право притягати до участи в своїй роботі з правом дорадчого голосу представників місцевих громадських організацій, представників од делегатських жіночих зборів, а також инших громадян даного села, що мають виборчі права, в тому числі лікарів, агрономів, ветеринарів і инших робітників на селі.

Увага 1. Якщо в комісіях сільської ради є не більш, як три члени сільської ради, то до постійної участи в роботах комісій на правах членів цих комісій, за постановою сільської ради, притягається громадян, що не ввіходять у склад ради, але мають виборчі права.