Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/661

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

1926 року „Про передачу у відання Народнього Комісаріяту Почт та Телеграфів телефонних мереж та сполучень загального користування“ (Зб. Зак. СРСР 1926 р. № 36, арт. 267) і на зміну постанов II Сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету IX скликання з 28 жовтня 1925 року „Про округові з'їзді рад і округові виконавчі комітети“ (Зб. Уз. УСРР 1925 року, № 83, арт. 487) і „Про міські й селищні ради робітничих, селянських і червоноармійських депутатів“ (Зб. Уз. УСРР 1925 р. № 86, арт. 490), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Пункт 12) відділу «Д», арт. 13 постанови „Про округові з'їзді рад і округові виконавчі комітети“ зредагувати так:

„12) Завідувати місцевими шляхами і місцевим транспортом згідно з чинними правилами, а також погоджувати перспективні плани влаштування, розвитку й експлоатації місцевих телефонних мереж і сполучень з органами Народнього Комісаріяту Почти й Телеграфу і давати в розпорядження його, по згоді з ним, грошеву та матеріяльну допомогу на влаштування телефонних мереж і сполучень, що виходять за рамки бюджету Народнього Комісаріяту Почти й Телеграфу, а також одержувати відомості та звіти від Народнього Комісаріяту Почти й Телеграфу про використання цих коштів“.

2. Пункт 7) відділу «Б», арт. 10 постанову „Про міські й селищні ради робітничих, селянських і червоноармійських депутатів“ зредагувати так:

„7.Загально керувати міським транспортом, а також погоджувати перспективні плани влаштування, розвитку й експлоатації міських телефонних мереж і сполучень з органами Народнього Комісаріяту Почти й Телеграфу і давати в розпорядження його грошеву та матеріяльну допомогу на влашту-