Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/530

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

обов'язковими постановами зосередити в органах прокуратури.

3. Скасувати видачу попередніх дозволів на виготовлення печаток без державного герба для приватних осіб і підприємств.

4. Надати округовим виконавчим комітетам право встановити перелік офіціяльним виданням місцевих органів влади, що їх можна видавати без попереднього перегляду органів управління в справах літератури й видавництва Народнього Комісаріяту Освіти.

5. Скасувати обов'язковість окремих дозволів адміністративних відділів округових виконавчих комітетів на влаштування окремих розваг і видовищ, залишивши видачу дозволів на влаштування зазначених розваг і видовищ від органів політосвіти з наступним повідомленням місцевих органів міліції.

6. Запропонувати народнім комісаріятам і центральним установам переглянути чинну систему видання окремих дрібних обіжників, замінивши її системою видання сталих і що широко охоплюють дану справу інструкцій.

Зобов'зати всі народні комісаріяти видавати свої обіжники тільки за підписом Народнього Комісара або його заступника, точно додержуючи чинного порядку запровадження їх до життя.

Запропонувати народнім комісаріятам встановити сувору контролю над тим, щоб видавані ними обіжники не звужували передбачених у цій постанові і в чинних узаконеннях прав місцевих органів.

Доручити Народньому Комісаріятові Юстиції УСРР порядком догляду стежити, оскільки видавані від народніх комісаріятів обіжники відступають від зазначених вище правил і про результати один раз на місяць повідомляти Голову Ради Народніх Комісарів УСРР.

Б. В царині праці.

7. Дозволити короткочасні понадобов'язкові роботи у передбачених за-