Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1923 рік. Відділ 1. Ч. 20-46.djvu/560

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

а також сільсько-господарські посередницькі товариства для колективного збуту продуктів сільського господарства на внутрішньому й зовнішньому ринках, додержуючись правил, встановлених для внутрішньої й зовнішньої торговлі державних установ і підприємств.

3. Брати активну участь в організації сільсько-господарського кредиту, через набування на пильгових умовах паїв кредитових товариств, і брати активну участь у сільсько-господарській кооперації, а також пропагувати за втягнення середняків до товариства сільсько-господарського кредиту.

4. Брати активну участь у всіх формах кооперації, наглядаючи за її роботою і прямуючи до опанування нею в інтересах незаможнього селянства.

Д. У податкових справах.

1. Брати участь у всіх місцевих належних органах, не вилучаючи органів губерняльного значіння при вироблюванні ними господарського й технічного плану що-до приймання, переховування, переробки й перевозу продуктів, одержуваних від населення, а також наглядати на місцях за правильним переведенням цього плану в життя.

2. Вселяко допомогати органам уряду в зборі єдиного сільсько-господарського податку, в справі боротьби зі зловживаннями, так поодинокого, як і масового характеру що-до стягання податків.

3. Контролювати стягання грошових зборів і податків на місцеві потреби, а також намічати з свого складу кандидатів на посади місцевих збірачів і волосних фінансових агентів.

Ж. У справі відомства державного контролю.

1. Прагнути до того, щоб наблизити селян до Радянського будівництва й до справ державного управління через участь в роботах Робітниче-Селянської Інспекції, в ревізіях й обслідуваннях Радянських установ на селі й місті.

З. У справі юстиції.

1. Брати участь у складанні списків кандидатів на виборчі судові посади.