ЗУРРСУУ/1925/1/32/Про скасування Красноградської округи на Полтавщині й про зміни адмінтерподілу Полтавщини, Харківщини й Катеринославщини

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 32
ЗУРРСУУ/1925/1/32
Про скасування Красноградської округи на Полтавщині й про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Полтавщини, Харківщини й Катеринославщини
Затверджена постановою від 23 жовтня 1925 1925

249. Про скасування Красноградської округи на Полтавщині й про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Полтавщини, Харківщини й Катеринославщини.

Змінюючи постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету з 7 березня 1923 року «Про адміністраційно-територіяльний поділ Полтавщини», «Про адміністраційно-територіяльний поділ Харківщини» і «Про адміністраційно-територіяльний поділ Катеринославщини» (Зб. Уз. 1923 р., Ч. 18 — 19, арт. арт. 312, 313 і 308) і доповнюючи постанову ВУЦВК і РНК УСРР з 13 березня 1925 року «Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Полтавщини» (Зб. Уз. 1925 року, Ч. 12, арт. 92), з 5 січня 1925 року «Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Харківщини й Полтавщини» (Зб. Уз. 1925 року, Ч. 2, арт. 8) та з 10 грудня 1924 року «Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Катеринославщини» (Зб. Уз. 1924 р., Ч. 52, арт. 320) Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Красноградську округу на Полтавщині розформувати, приєднавши території:

а) Старовірівського району й В.-Орельської сільради, Кегичівського району до складу Харківської округи на Харківщині.

б) Частин Зачепилівського (бувш. Личківська волость), Котівського (бувш. Бузівська, Жданівська й Котівська волості) й Нехворощанського (бувш. Гупалівська, Дмухайлівська і Чернетчинська волості) районів до складу Катеринославської округи на Катеринославщині.

в) В.-Бучківського, Сахновщанського, Кегичівського (без В.-Орельської сільради), Красноградського, Карлівського, Машівського, Руновського й частин Зачепилівського (бувш. Зачепилівська, Лебяжівська волости), Котовського (бувш. Ряська волость) і Нехворощанського (бувш. Нехворощанська волость) районів до складу Полтавської округи на Полтавщині.

2. Перечислити Царичанський район, Полтавської округи на Полтавщині у склад Катеринославської округи на Катеринославщині.

3. В.-Орельську сільраду, Кегичівського району, розформовуваної Красноградської округи, перечислити до складу Олексіївського району, Харківської округи на Харківщині.

Харків, дня 10 червня 1925 р.

Т. в. об. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Угаров.

Голова Ради Народніх Комісарів УСРР В. Чубар.

Т. в. об. Секретаря Всеукраїнського Центрального Комітету Совцов.

Оголошено у «Вістях ВУЦВК» 16 червня 1925 р., Ч. 134.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).