ЗУРРСУУ/1926/1/61/Про зміни адміністративно-територіяльного поділу Криворізької округи

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1926‎ | 1‎ | 61

398. Про зміни адміністративно-територіяльного поділу Криворізької округи.

На зміну постанови ВУЦВК з 7 березня 1923 року „Про адміністративно-територіяльний поділ Катеринославщини“ (Зб. Уз. УСРР 1923 р., № 18-19, арт. 308) і постанови ВУЦВК і РНК УСРР з 10 грудня 1924 року „Про зміни адміністративно-територіяльного поділу Катеринославщини“ (Зб. Уз. УСРР 1924 р., № 52, арт. 320) і з 3 червня 1925 року „Про ліквідацію Олександрійської округи й инші зміни адміністративно-територіяльного поділу Катеринославщини“ (Зб. Уз. УСРР 1925 р., № 29, арт. 235), — Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Ново-Стародубський район Криворізької округи розформувати, приєднавши всю його територію до складу Зеленського району тої самої округи.

2. Лозоватський район Криворізької округи розформувати, приєднавши території:

а) Ганнівської і Мар'янівської сільрад та села Іскрівки Корсунівської сільради до складу Саксаганського району тої самої округи;

б) Корсунівської (без села Іскрівки) і Терноватської I-ої сільрад до складу Зеленського району тої самої округи;

в) Гурівської сільради до складу Долинського району тої самої округи;

г) Лозоватської, Глеєватської і Терноватської II-ої сільрад до складу Криворізького району тої самої округи.

3. Михайлівський район Криворізької округи розформувати, приєднавши території:

а) Злотовустівської, Мар'ївської, Ново-Миколаївської і Базавлучокської сільрад і сел Наталівки, Приюта і Сорочине Сорочинської сільради до складу Софіївського району тої самої округи;

б) Володимирської, Петропавлівської, Олексіївської, Базавлуцької, Кам'янської, Михайлівської, Софіївської і Катеринівської сільрад і сел Лисаветпіль і Радушне, присілків Ново-Володимирівка, Вільний, Мала-Таранівка та Бурлацько-Вовчий і колективу «Марксфельд» Лисаветпільської сільради, а також присілків Іванівка, Штейнбах з хутором Федька і колфондом № 24 Сорочинської сільради до складу Апостолівського району тої самої округи.

в) Сел Ганнівки і Ново-Дмитріївки, присілків: Веселого, Ново-Мар'їнського, Львова та Дубового і колективів «Красний Ручей», «Новая Заря» і «Новый Путь» з прилеглими до них держфондами Лисаветпільської сільради до складу Криворізького району тої самої округи;

г) присілка «Новая Жизнь» і колгоспу «Калинівка» до складу Широківського району тої самої округи.

4. Шолохівський район Криворізької округи розформувати, приєднавши всю його територію до складу Никопільського району тої самої округи.

5. Перечислити Ново-григор'ївську і Марфовську сільради з територією бурякової плантації Казанківського району Криворізької округи до складу Долинського району тої самої округи.

6. Перечислити Жовтянську, Боголюбівську, Веселойванівську і Пальмірівську сільради Зеленського району Криворізької округи до складу Саксаганського району тої самої округи.

7. Перечислити Дружно-Надіїнську сільраду Божедарівського району Криворізької округи до складу Саксаганського району тої самої округи.

8. Перечислити Ново-Чигиринівську сільраду і село Галино-Лозоватка Зав'ялівської сільради Софіївського району Криворізької округи до складу Саксаганського району тої самої округи.

9. Перечислити Любимівську сільраду Божедарівського району Криворізької округи до складу Софіївського району тої самої округи.

10. Перечислити колективи „Таганча“, „Полтавці“ і „Нива Трудова“ Житомірської сільради Софіївського району Криворізької округи до складу Криворізького району тої самої округи.

11. Перечислити село Новоселівку з радгоспом № 1 Олександро-Дарської сільради Криворізького району Криворізької округи до складу Широківського району тої самої округи.

12. Перечислити село Варварівку Авдотьївської сільради Широківського району Криворізької округи до складу Казанківського району тої самої округи.

13. Перенести районовий центр Зеленського району Криворізької округи з села Зелене до села Петрове того самого району, перейменувавши Зеленський район у Петрівський.

14. Перенести районовий центр Саксаганського району Криворізької округи з села Саксагани до присілка П'ятихатка того самого району, перейменувавши Саксаганський район на П'ятихатський.

Харків, 29 вересня 1926 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Заст. Голови Ради Народніх Комісарів УСРР

Т. в. об. Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Член Президії ВУЦВК'у

Гаврилін.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).