ЗУРРСУУ/1926/1/61/Про утворення Еланецького району Миколаївської округи та инші зміни адмін.-тер. поділу Миколаївської і Херсонської округ

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1926‎ | 1‎ | 61
ЗУРРСУУ/1926/1/61
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету і Ради Народніх Комісарів УСРР
Про утворення Еланецького району Миколаївської округи та инші зміни адміністративно-територіяльного поділу Миколаївської і Херсонської округ
1926

399. Про утворення Еланецького району Миколаївської округи та инші зміни адміністративно-територіяльного поділу Миколаївської і Херсонської округ.

На зміну постанови ВУЦВК з 7 березня 1923 року „Про адміністративно-територіяльний поділ Одещини“ (Зб. Уз. УСРР 1923 р., № 18-19, арт. 310), — Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Утворити на території Миколаївської округи Еланецький район з центром у с. Еланець, у складі:

а) Еланецької, Братолюбівської, Крутоярської, Михайло-Еланецької, Більшо-Сербулівської, Михайло-Володимирської і Більшо-Солонської сільрад Вознесенського району Миколаївської округи;

б) Олександрівської № 1, Богодарівської, Більшо-Велидарівської і Аристархівської сільрад Ново-Одеського району Миколаївської округи і

в) Ольгопільської, Возсіятської, Базилевичівської, Мало-Дворянської, Ново-Миколаївської I-ої, Водянської і Ново-Василівської сільрад Привільнянського району Миколаївської округи.

2. Перечислити Миролюбівську, Софіївську і Ново-Миколаївську сільради Привільнянського району Миколаївської округи до складу Ново-Бузького району тої самої округи.

3. Перечислити Полтавську (Баштанську), Єфінгарську, Горженську, Ново-Сергіївську, Ново-Павлівську, Ново-Іванівську, Явкинську і Новогригор'ївську сільради і селища Богомаз, Манжурія, х.х. Трудовий і Ново Горожено Ново-Полтавської сільради Ново-Бузького району Миколаївської округи до складу Привільнянського району тої самої округи.

4. Перечислити Добринську, Мар'янівську і Песківську сільради Миколаївського району Миколаївської округи до складу Привільнянського району тої самої округи.

5. Перечислити Сухоєланецьку, Ново-Шмидівську, Воронцовську, Суворівську (без х. Пикарського) сільради і селища Ясну-Поляну, Артемівку і Якимівку Антонівської сільради Привільнянського району Миколаївської округи до складу Ново-Одеського району тої самої округи.

6. Перенести районовий центр Привільнянського району Миколаївської округи з с. Привільне до с. Полтавки (Баштани) того самого району, перейменувавши Привільнянський район у Полтавський (Баштанський).

7. Перечислити Бармашівську, Ново-Олександрівську, Ново-Миколаївську і Костянтинівську сільради Снігірівського району Херсонської округи до складу Миколаївського району Миколаївської округи.

Харків, 29 вересня 1926 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Заст. Голови Ради Народніх Комісарів УСРР

Т. в. об. Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Член Президії ВУЦВК'у

Гаврилін.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).